Handelsvoorwaarden

Handelsvoorwaarden/verkoopvoorwaarden.

Allereerst: ik sta in de handel bekend om mijn dodelijke oprechtheid. Kun je daar niet mee omgaan of heb je een zwakke ziel: mijn advies is dan om contact te vermijden. 

Het is als particulier ook mogelijk om een motor te kopen onder handelsvoorwaarden. Daar zijn enige spelregels aan verbonden. Lees deze door zodat je duidelijkheid krijgt omtrent deze werkwijze. De gedachte achter deze werkwijze is ontstaan vanwege het feit dat er veel klanten zijn die een motor willen kopen als een handelaar (Of particulier naar particulier). Met als insteek een lage(re) prijs.
- De actieprijs is gebaseerd op géén inruil/garantie, tenzij anders omschreven. Inruil is uiteraard wel mogelijk. Voetnoot: onder de €5.000,- wordt er altijd uitgegaan van 'geen inruil'.
- In beginsel wordt, indien de motor onder handelsvoorwaarden wordt verkocht, deze alleen aan professionele handelaren verkocht. 
- De motor wordt niet door ons gecontroleerd en krijgt geen onderhoudsbeurt. De staat van onderhoud dient door de klant zelf te worden beoordeeld.
- De motor wordt niet lopend gemaakt. De mogelijkheid bestaat dat je er bijvoorbeeld een nieuwe accu in moet plaatsten. Mocht je dit door ons willen laten doen dan zien wij dit, na de aankoop, als (betaald) meerwerk.
- Wij kunnen helaas niet meerdere foto's van dezelfde motor versturen.
- Bieden is kopen.
- Aanbetaling 10% van het aankoopbedrag, ten minste 1000,-. Bij geen aanbetaling behouden wij het recht van (door)verkoop. Er is geen restitutie mogelijk van de aanbetaling.
- Restbetaling bij aflevering motor.
- Betalen binnen 7 dagen.
- Prijzen zijn netto.
- Geen inruil wordt ervaren als een gemiste kans: extra omzet is extra winst.
- Geen recht op garantie. (voetnoot: wij adviseren altijd de motor MET Bovaggarantie te kopen, je kunt dan altijd terugvallen op garantie, en wij hebben dan ook de ruimte/marge om de motor zorgvuldig af te leveren.) Let wel: laat het de koper een door hem/haar weloverwogen keus zijn een motor zonder garantie te kopen!
- Eventuele fabrieksgarantie dient door de koper zelf te worden geclaimd.
- Geen mogelijkheid tot uitgebreid proefrijden.
- Wij kunnen geen BPM bedragen doorgeven. (Indien je de motor zelf keurt, dien je zelf op de hoogte te zijn van de daaraan verbonden kosten)
- Aangeven bouwjaar op de site is de datum tenaamstelling en NIET per definitie de productiedatum.
- Wij kunnen -tegen vergoeding- de RDW keuring ook voor u verzorgen.
- Inruil is uiteraard altijd mogelijk. (Inruil geschied op handelsbieding)
- de klant dient zichzelf te verwittigen van de juistheid, kwaliteit, bouwjaar, datum eerste toelating van het voertuig.
- Wij adviseren altijd de motor een inspectie/onderhoudsbeurt te geven. Let op: zonder inspectie/onderhoudsbeurt de motor nooit berijden!
- Indien u elders op eigen initiatief en zonder onze schriftelijke toestemming werkzaamheden laat uitvoeren, worden de door u gemaakte kosten niet door ons vergoed! Onze verkoopprijzen zijn niet berekend op het uitvoeren van garantiewerkzaamheden door derden. Zaken als tijd, afstand, vervoer, het niet meer kunnen of mogen rijden enz. geven geen vrijbrief om zonder overleg en zonder onze toestemming op onze kosten garantiewerkzaamheden te laten uitvoeren door derden.
- Verdere voorwaarden/prijswijzigingen/typefouten voorbehouden.

Bij de verkoop van een motor met garantie wordt op opties (B.v. navigatie origineel dan wel aftermarket, aftersales uitlaten, Xenonverlichting, etc.) geen garantie gegeven. Het voordeel van het kopen zonder garantie is dat je bij ons direct gebruikt kunt maken van onze expertise en service. Dit alles onder een dak. Je kunt de motor ook kopen zonder garantie, maar met een onderhoudsbeurt. Je krijgt garantie op het werk en de zekerheid dat je veilig de weg op gaat.

Ff een uitleg over 'kosten rijklaarmaken'. Volgens de wet mogen 'onvermijdbare kosten (poetsen, transport, etc. onvermijdbare kosten' genoemd) niet worden apart worden berekend. 

De 'servicekosten' daarentegen die wij rekenen zijn opgebouwd uit 'vermijdbare kosten'. 
De service-kosten (vermijdbare kosten) zijn: €199,- 
Voor dit geld: volle tank, overschrijven voertuig aan de zaak, einde garantiecontrole (Je mag als de garantieperiode verstreken is je motor laten checken op eventuele, in de tussentijd ontstane, gebreken), 14 dagen omruil garantie, begeleiding eventueel 'effectieve' garantie, uitleg motorfiets bij aflevering, indien nodig reservesleutel.

Je bent dan ook niet verplicht om deze service af te nemen, zie het als een aanvulling. 

Voor eenieder die denkt dat het een verdienmodel is: de 199,- is niet eens kostendekkend. 

Gooi maar eens een tank van een GS Adventure vol, dan ben je al mooi op weg..☺️

http://www.nieuwsmotor.nl/motorbranche/22014-acm-toevoegen-afleverkosten-en-kosten-rijklaar-maken-verboden

Bij full service wordt de motor altijd afgeleverd inclusief een onderhoudsbeurt, tenzij ander afgesproken.


Let op: niets uit deze tekst mag gekopieerd of gebruikt worden. Deze tekst is vastgelegd en gedeponeerd.

Leerzaam: kijk en krijg inzicht: 
https://youtu.be/CZvoxeUS8xc

Voorwaarden levering gebruikte onderdelen:
- Afgestuurde/gebruikte onderdelen kunnen wij helaas NIET retour nemen. Zie het als 'zolder' opruimen, niet als professionele verkoop.
- De klant dient zichzelf ervan te overtuigen dat het te kopen product de juiste is. (Bedoelt voor de juiste toepassing. Voorbeeld: de juiste uitlaat voor het juiste model. Bedoelt, indien het onderdeel beschadigd is, zichzelf overtuigen van de beschadiging.)
- een gebruikt onderdeel is niet nieuw, de staat is dan ook gebruikt. De helft van de nieuwprijs wordt als redelijk beschouwd bij een gebruikt artikel (Uiteraard afhankelijk van de verkrijgbaarheid), is de prijs minder dan de helft van nieuw, is de kwaliteit navenant.
- Advies is dan ook om het product persoonlijk te komen afhalen, dit kan misverstanden voorkomen. Bellen om het product te laten omschrijven is zeker een goede optie, en wordt zeker aangeraden, echter is een omschrijving altijd subjectief. Net als foto's.
- De verzendkosten zijn onder voorbehoud. Afhankelijk van de grootte/gewicht van het onderdeel.
- Wij kunnen helaas geen toegevoegde informatie over het product leveren.
- Verdere rechten, voorwaarden, prijswijzigingen voorbehouden.

Jacco Bloemers